29
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα σε σκόνη
- 125 γρ. βούτυρο τύπου soft
Κρέμα
- 250 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 350 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml (2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Καραμελωμένα φουντούκια
- 70 γρ. φουντούκια
- 70 γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- Τρίμμα σοκολάτας
Διαδικασία
Βάση
- Για να ετοιμάσουμε το τσίζκεϊκ σοκολάτας λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Το αδειάζουμε σε μια ταρτιέρα ή φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
- Πιέζουμε με την παλάμη μας πολύ καλά προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής βάση.
Κρέμα
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων* και αφήνουμε κατά μέρος.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα αφράτο, μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
- Την αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου, απλώνοντάς την ομοιόμορφα και ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
Καραμελωμένα φουντούκια
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνοντάς τη λίγη λίγη.
- Παράλληλα, έχουμε βάλει τα φουντούκια στον φούρνο να ζεσταθούν.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καραμελώσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Έπειτα, τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια και τα κοπανίζουμε ελαφρώς στο γουδί.
- Σερβίρουμε το τσίζκεϊκ με τα καραμελωμένα φουντούκια και το τρίμμα σοκολάτας.
Πηγή: gastronomos.gr