Αμερικάνικο Cheesecake Φούρνου

από giannissfak24

Υλικά

12 μερίδες 2 μερίδες  4 μερίδες  6 μερίδες  8 μερίδες  12 μερίδες 

Για τη βάση
Μπισκότα digestive250 γρ.
Βούτυρο Lurpak Soft (σε σκαφάκι, για επάλειψη), λιωμένο150 γρ.
Για την κρέμα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα500 γρ.
Ζάχαρη50 γρ.
20 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
75 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
Ξύσμα απο λεμόνι
Για τη διακόσμηση
Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Αλέθετε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνετε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζετε με τα χέρια σας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC και ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
  • Χτυπάτε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί κρέμα Arla μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Προσθέτετε έπειτα την κρέμα γάλακτος Arla και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνετε και ξαναβάζετε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. Ψήνετε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Πηγή: arlafoods.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies