Yλικά για 4-6 μερίδες:
- 750g γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. σταφίδες ‘σουλτανίνα’
- 100g Arla Mozzarella τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κ.σ. chilli λιωμένο
- 1 κ.γλ. από τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ και κανέλα
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 60 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- Για το γαρνίρισμα Φύλλα κόλιανδρου, καρύδια και 1 κ.σ. Αrla Pasta&Gratinar
- Προαιρετικά: 2 μεγάλες αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τη γλυκοπατάτα και τις σταφίδες σε μια κατσαρόλα σιγοβράζοντας αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε καλά και συνθλίβουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σταδιακά το σκόρδο, την σάλτσα τσίλι, το κύμινο, το τζίντζερ, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύδι, την τριμμένη Αrla Mozzarella και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε ένα μπωλ τον πουρέ μας και γαρνίρουμε με 1-2 φύλλα κόλιανδρου, λίγα καρύδια (ψίχα) και με 1 κ.σ. mix τριμμένων τυριών Arla Pasta & Gratinar.
Προαιρετικά: Προθερμαίνουμε το φούρνο ή την ψηστιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε την αραβική πίτα μέχρι να πάρει χρώμα τραγανό και χρυσό. Όταν είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστούμε, σπάμε σε μεγάλα κομμάτια και συνοδεύουμε το πιάτο μας με τον πουρέ.
______________________________________________________________
Θερμίδες (kcal) 317
Υδατάνθρακες (g) 47,9
Λιπαρά (g) 12,4
Πρωτεΐνη (g) 5
Πηγή: www.arlafoods.gr